Treća generacija postolara

...Jer cipela glavu čuva!

Radno Vrijeme

PONEDELJAK - PETAK: 10:00-13:00 i 15:00-18:00

SUBOTA: 9.00 - 13.00

O nama

Još davne 1967. godine započeo je naš obiteljski posao. Sa djeda na oca i sa oca na sina prenosi se znanje "postolarskog zanata". Upravo to znanje garantira kvalitetu naše rada i osigurava nastavak obiteljskog posla i tradicije treće generacije.
Željko Ilic

Kad je moj otac 1967. godine otvorio radionicu na zagrebačkom Remetincu, bio sam petogodišnji dječak koji nije ni slutio da će postolarstvo postati obiteljski posao. 1971. godine otac se preselio u Ozaljsku ulicu 94 na Trešnjevci na kojoj je radionica još i danas.

Kako sam odrastao i sâm sam odlučio ići očevim stopama te sam završio Tekstilnu školu, obućarski smjer, i polako počeo pomagati ocu. Osamdesetih godina dobio sam stalan posao u tvornici obuće "Astra" koji sam nastojao uskladiti s poslom u očevoj radionici.

1990. godine otac je otišao u mirovinu i ja sam u potpunosti preuzeo posao u postolarskoj radionici i od tada do danas radim u njoj.

Posao se polako razvijao i širio, a o kvaliteti mojih usluga govori i to da je radionica opstala do danas unatoč teškim vremenima u kojima se nalaze svi obrtnici.

Kristijan Ilic

KRISTIJAN ILIĆ

Prije nekoliko godina pridružio sam se tati u poslu. Iako ovaj zanat nije moja struka, svakoga dana pokušavam naučiti sve tatine tajne i upiti znanje koje imaju samo pravi majstori.

Preda mnom nije lak posao jer osim tajni zanata moram očuvati obiteljsku tradiciju i kvalitetu koja sada već polako prelazi na treću generaciju postolara u obitelji Ilić.

Iako djed više nije među nama, tata mi je pravi mentor i učitelj, a koliko je u podučavanju uspio, pokazat će vrijeme...